De Muynck bvba logo


Systeem:Houten terrassen
Date:31 augustus 2012

Houten terrassen

Voor de mooie houten terrassen die wij de afgelopen jaren realiseerden gebruikten wij steeds tropisch hardhout met FSC label of PEFC label. Waar anderen kozen voor Bankirai kozen wij resoluut voor houtsoorten als Paraju, Ipe, Thermowood enz… Dit zijn houtsoorten met dezelfde eigenschappen maar FSC gekeurd.
Paraju of Massaranduba is een houtsoort met duurzaamheidklasse I vanwege de extreem lange levensduur en de mooie lange planken (2.00 tot 4.50m).

Een FSC label of claim op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen (bv ook door recyclage). Het gebruik van FSC claims of labels is aan strikte regels en controle onderworpen.
De strenge eisen van het FSC label en haar geloofwaardigheid worden breed erkend. Het FSC label is het enige label in zijn soort dat ondersteund wordt door milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace, alsook door sociale en economische factoren. Op vlak van het aantal bedrijven dat actief bezig is met FSC certificering, is het FSC systeem zowel in België als wereldwijd het grootste.