De Muynck bvba logo


Date:31 augustus 2012

Gevelbekleding

Voor de bekleding van gevels gebruiken wij houten gevelplanken met FSC label of PEFC label. Het gamma dat wij voor deze projecten hebben samengesteld is bv Thermowood, kastanje, ceder enz…
Thermowood is thermisch behandeld dennenhout dat zonder bijkomende behandeling een natuurlijke vergrijzing verkrijgt zoals dit bij ceder gebeurt maar budgettair is Thermowood  een mooi alternatief. Thermowood heeft duurzaamheidklasse II die wordt bereikt op een milieuvriendelijke wijze zonder chemicaliën en zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen.

Een FSC label of claim op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen (bv ook door recyclage). Het gebruik van FSC claims of labels is aan strikte regels en controle onderworpen.
De strenge eisen van het FSC label en haar geloofwaardigheid worden breed erkend. Het FSC label is het enige label in zijn soort dat ondersteund wordt door milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace, alsook door sociale en economische factoren. Op vlak van het aantal bedrijven dat actief bezig is met FSC certificering, is het FSC systeem zowel in België als wereldwijd het grootste.