De Muynck bvba logo


Date:31 augustus 2012

Dakbedekking

Bvba de Muynck was als eerste firma in België gespecialiseerd in dakbedekking met ceder houten leien. Nu, 25 jaar later hebben de voeling met dit product, de specialisatie en tal van mooie projecten ervoor gezorgd dat we op de kaart staan en deze projecten tot op heden nog steeds met veel plezier uitvoeren.
Cederhout wordt gebruikt voor gootbekledingen (planken), gevelbekleding (planken of shingles) en dakbedekkingen (shingles) om enkele redenen;

  • Onderhoudsvrij
  • Duurzaam
  • Ecologisch
  • Natuurlijk uitzicht

Cederhout gaat onbehandeld makkelijk 20 jaar mee, zelfs in ons Belgisch klimaat.
Het houtweefsel van cederhout bevat natuurlijk thujaplicine en wateroplosbare fenolen. Zij beschermen het hout tegen houtrot en insectenaantasting. Het is dus niet nodig ceder te behandelen met een houtverduurzamingsproduct.

Ceder trekt zelden scheef. Het is een lichtgewichthout met ongelooflijke sterkte door zijn vezelstructuur zodat het neigt om zijn vorm te houden. Voorts barst het niet als veel andere types van hout kan barsten.

Rode ceder heeft een goede „thermische coëfficiënt.“Dat betekent dat het geen hitte opneemt. Hoewel het een zachte houtsoort is wordt het geschat, om ongeveer 80 procent de sterkte van eik te bezitten.

Ceder vergrijsd op een natuurlijke wijze. Desgevallend kan men het hout oliën om het gelijkmatig te laten vergrijzen of om het een kleurtint te geven.